Winnaar Groene Lintje

Duurzaamheid staat bij restaurant-wijnbar De Bank hoog in het vaandel. Wij zijn dan ook sinds juni 2012 trotse winnaar van het groene lintje waarmee wij zijn benoemd tot het meest duurzame restaurant.

Duurzaam ondernemen doen wij zo

- Gebruikmaken van biologische producten zoals biologisch vlees en groente;
- Meerdere vegetarische gerechten aanbieden;
- Seizoens- en streekproducten verwerken in onze gerechten;
- Duurzaam gevangen vis inkopen met het MSC keurmerk;
- Fair trade producten gebruiken zoals Barbera koffie;
- Kraanwater aanbieden als alternatief voor flessen bronwater;
- Deelname CO-neutraal afval;
- De mogelijkheid bieden om verschillende portiegroottes te bestellen. Naast de tussengerechten serveren wij ook grotere (hoofd)gerechten;
- Samenwerken met partijen die ook duurzaam ondernemen. Zo rijden de auto's van onze visleverancier, Jan van As, op biodiesel en worden de kartonnen dozen waarin producten getransporteerd worden hergebruikt;
- Gebruik van natuurlijke materialen in het interieur zoals de bamboe wand;
- Waterbesparende toiletten;
- Bij het inkopen van vlees rekening houden met het dierenwelzijn.