Duurzaamheid staat bij restaurant-wijnbar De Bank hoog in het vaandel. Wij zijn dan ook sinds juni 2012 trotse winnaar van het groene lintje waarmee wij zijn benoemd tot het meest duurzame restaurant.
- Gebruikmaken van biologische producten zoals biologisch vlees en groente;
- Meerdere vegetarische gerechten aanbieden;
- Seizoens- en streekproducten verwerken in onze gerechten;
- Duurzaam gevangen vis inkopen met het MSC keurmerk;
- Fair trade producten gebruiken zoals Barbera koffie;
- Kraanwater aanbieden als alternatief voor flessen bronwater;
- Deelname CO-neutraal afval;
- De mogelijkheid bieden om verschillende portiegroottes te bestellen. Naast de tussengerechten serveren wij ook grotere (hoofd)gerechten;
- Samenwerken met partijen die ook duurzaam ondernemen. Zo rijden de auto's van onze visleverancier, Jan van As, op biodiesel en worden de kartonnen dozen waarin producten getransporteerd worden hergebruikt;
- Gebruik van natuurlijke materialen in het interieur zoals de bamboe wand;
- Waterbesparende toiletten;
- Bij het inkopen van vlees rekening houden met het dierenwelzijn.